توصیه های بهداشتی در رابطه با بیماری آنگارا (سندرم التهاب ویروسی کبد طیور)

انگارا یک بیماری عفونی ویروسی است که با ابتلا و تلفات بالا در ماکیان اتفاق میافتد و با تجمع مایعات کاهی رنگ در زیر پرده قلب و خونریزی در کبد مشخص می گردد.تلفات در جوجه های گوشتی بالای80 درصد نیز می رسد و در تخمگذارها ممکن است 0/2 در صد هفتگی تلفات دیده شود.
علائم : نشانه های بالینی خیلی اختصاصی نیست . شروع ناگهانی،کز کردگی،دورهم جمع شدن همراه ژولیدگی پرها و مدفوع موکوئیدی زردرنگ.
شیوع و شدت بیماری با تراکم گله های طیور در یک منطقه ارتباط دارد. مقاومت فیزیکی وشیمیایی :ویروس عامل آنگارا دمای 100 درجه را 5 دقیقه تحمل می کند. این ویروس در دمای 80 درجه 10 دقیقه و در60 درجه بمدت 1 ساعت غیر فعال می گردد
میزبان حساس: بیشترین حساسیت را جوجه های گوشتی دارند و سپس پولت و مادر گوشتی و تخمگذار .
سایر میزبان ها: آلودگی در کبوتر،بلدرچین ،اردک ،غاز و شترمرغ اتفاق میافتد.بصورت تجربی در جوجه شترمرغ ها تا 30 درصد تلفات ایجاد نموده است.ر
سن ابتلا :بیشترین درگیری در جوجه های گوشتی 3-6 هفتگی است .ودر انتقال های مادری از 5روزگی نیز مشاهده می شود.
سن ابتلا :بیشترین درگیری در جوجه های گوشتی 3-6 هفتگی است .ودر انتقال های مادری از 5روزگی نیز مشاهده می شود.
با توجه به دفع عوامل بیماریزا ازمدفوع طیور ، کود تولیدی واحدهای مرغداری یک منبع فعال عفونت است که با عقیم سازی می توان آن را سالم سازی
جنبه اقتصادی :
تلفات بالا ،تاخیر رشد ،کاهش تولید از مخاطرات سهمگین بیماری آنگاراست .شیوع این بیماری صنعت طیور گوشتی پاکستان را در مقطعی به ورشکستگی کشاند.
تشخیص بیماری : با توجه به علائم تشخیص قطعی با روش ملکولی PCR انجام می پذیرد.
راههای مهم پیشگیری و کنترل :
1- رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه
2- واکسیناسیون گله های مادر بویژه گله های مادر گوشتی به جهت ایمنی مناسب در جوجه های گوشتی تولیدی .
3 – تهیه جوجه یکروزه از مزارع مادر واکسینه شده
4 - پاکسازی و ضد عفونی قبل ، حین و در پایان دوره پرورش با ضد عفونی کننده های موثر .
5 – ممانعت از هرگونه تردد انسانی و خودرویی و همچنین ورود و خروج وسایل و تجهیزات غیر ضروری، و در صورت ضرورت استفاده از دوش ، تعویض لباس و گاز دادن و ضدعفونی لوازم و تجهیزات به مرغداری مهم تلقی گردد.
6 – مدفوع پرنده بعنوان اصلی ترین عامل گسترش ویروس است لذا آلوده شده وسایل و لوازم مانند لباس،کفش کارگران مرغداری و...
7 -عقیم سازی کود تولیدی پایان پرورش و به هنگام بارگیری و خروج کود، رعایت موازین بهداشتی به جهت جلوگیری از گرد و غبار و ایجاد مخاطره برای مرغداری های همجوار ضروریست .عقیم سازی کود را جدی بگیرید در غیر اینصورت آنگارا مهمان همیشگی است.
نظر دهید