• 1401/07/12 - 11:22
  • تعداد بازدید : 165
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
14مهر روز ملی دامپزشکی مبارک باد

تشریح اقدامات اداره کل دامپزشکی لرستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری به مناسبت هفته دامپزشکی

دکتر زبردست مدیرکل دامپزشکی استان لرستان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری صداوسیمای مرکز استان با موضوع هفته دامپزشکی به تشریح اقدامات صورت گرفته این اداره کل در حوزه های مختلف پرداختند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان لرستان ،مدیرکل دامپزشکی استان لرستان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به مناسبت گرامیداشت هفته دامپزشکی ،به تشریح اقدامات صورت گرفته این اداره کل پرداختند.

دراین گفتگوی ویژه خبری دکتر زبردست ضمن تبریک 14 مهر روز ملی دامپزشکی به تشریح اقدامات دامپزشکی لرستان در پنج محور مشروحه ذیل پرداختند:

ایشان کنترل وپیشگیری بیماریهای واگیر دار جمعیت دامی ازجمله تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک ،برونشیت و نیوکاسل در طیور و vhs در آبزیان را به عنوان بیماری های پرخطر واز بین برنده زیرساختها وذخایر ژنتیکی جمعیت دامی به عنوان محور اول برشمردند وواکسیناسیون رایگان ،تشخیص وکنترل بیماریهای فوق الذکر را یکی از اولویتهای این اداره کل دانستند.

محور دوم را در خصوص پیشگیری وکنترل بیماریهای مشترک بین انسان ودام ازجمله بیماریهایی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ،تب مالت وهاری برشمردند و بیش از 60 درصد بیماریهای جوامع انسانی را با منشاء حیوانی ودامی عنوان نمودند که می طلبد در این راستا توسط دولت ومجلس محترم توجه ویژه ای نسبت به جایگاه سازمان دامپزشکی کشور بعمل آید.

محور سوم را در خصوص نضارت برمراحل پرورش،تولید ،کشتار ،استحصال وبسته بندی انواع فرآورده های خام دامی عنوان نمود وآن رایکی از محورهای مهم فعالیت اداره کل دامپزشکی لرستان برشمرد ودر این خصوص اعلام داشت: در 6ماهه ابتدای سال جاری بیش از 50 هزار مورد بازدید از کشتارگاههای دام وطیور ،میادین عرضه دام ،کارخانجات  خوراک دام، طیور و آبزیان  ومراکز عرضه همچون قصابی ،مرغ فروشی انجام شده است که در این بازدیدها بیش از 30 هزارکیلوگرم انواع فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف در مراکز فوق جمع آوری ومعدوم گردیده است.

دکتر زبردست در انخصوص اعلام نمود: باتوجه به اهمیت سلامت مواد خام دامی در سفره مردم ،استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت بهداشتی فرآورده های خام دامی از اولویتهای این اداره کل می باشد.

وی محور چهارم را درخصوص حضور محصولات تولیدی استان در بازارهای جهانی وبین المللی وکسب و اخذ الزامات بهداشتی کشورهای مقصد را یکی از نوآوریهای جدید این اداره کل در راستای حمایت از تولیدات استان عنوان کرد  و افزودند: باتوجه به اینکه زیرساختهای لازم در مبحث تولید وپرورش انواع دام و فرآورده های خام دامی در استان فراهم می باشد ،انجام عملیات صادرات می تواند پشتیبانی برای صنعت دامپروری استان باشد.

در اینخصوص نیز صادرات 3هزار راس دام سبک به کشورهای حوزه خلیج همیشه فارس و صادرات 865 هزار کیلوگرم پای مرغ به کشورهای جنوب شرق آسیا و صادرات 645 هزار کیلوگرم انواع خوراک دام به کشور عراق را یکی از اقدامات شایسته در اینخصوص عنوان نمود.

مدیرکل دامپزشکی لرستان در خصوص محور پنجم عنوان داشت: تولید دارو و واکسن و مواد بیولوژیک وخودکفایی در این عرصه یکی دیگراز دستاوردهای استان می باشد که داشتن دو کارخانه بزرگ داروسازی با تولید بیش از 100 قلم انواع داروی دامی علاوه بر تامین نیاز بازار استان وکشور در واقع یک فرصت مناسب برای صادرات داروهای دامی را فراهم خواهدنمود.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 290878
کلمات کلیدی
ravabet پروانه

ravabet پروانه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه